Quina hora és?

dimecres, 3 de juliol de 2013

La Serreta perdrà l’aula d’acollida el curs vinent . Entrevista Ràdio Rubí

La Serreta perdrà l’aula d’acollida el curs vinent

Presentació del cicle Compartim converses /Foto: Aula d'Acollida Presentació del cicle Compartim converses /Foto: Aula d'Acollida
L’aula d’acollida per a estudiants nouvinguts que fins ara estava a l’Institut La Serreta deixarà de donar servei el curs 2013-2014 per manca d’alumnes. Enguany només estan inscrits al servei tres estudiants i el Departament exigeix un mínim de nou per mantenir-lo. El fins ara responsable de l’aula d’acollida, Josep Gregori, afirma que aquesta qüestió administrativa pot tenir repercussions molt greus en la població perquè, si venen nous estudiants de fora, no els podran donar servei.
L’aula d’acollida va començar a funcionar el 2004 i des d’aleshores ha atès desenes d’alumnes vinguts de països de parla àrab, xinesos, del nord d’Europa o de Sudamèrica. Es tractava d’un pas previ per aprendre l’idioma i poder-se incorporar després a les aules ordinàries. Com explica Josep Gregori, responsable de l’aula d’acollida, si ara desapareix, tindrà greus repercussions sobre l’alumnat. A banda d’afectar directament els alumnes que reben classes a l’aula, també afectarà altres que ja estan a les classes ordinàries però que necessiten algun tipus de suport puntual.
A partir d’ara, els tres alumnes de l’aula d’acollida hauran de fer classes amb la resta de companys però, com que el seu nivell de català no està prou consolidat per seguir el ritme, necessitaran professors de reforç i altres ajudes a l’aula. Des de l’Institut La Serreta s’ha lluitat per evitar la desaparició el servei però, com explica Josep Gregori, no poden fer res davant aquesta decisió. El perill és que, si ara arriben més alumnes de fora, hauran d’anar directament a les aules ordinàries de les escoles rubinenques amb el perjudici que això pot tenir per als seus estudis.
L’aula d’acollida de la Serreta sempre ha participat activament en les activitats que es feien a la ciutat i, a banda d’ensenyar l’idioma, també tenia cura d’integrar social i culturalment els nois i noies nouvinguts. Té una pàgina web i presència a les xarxes socials, i demana als ciutadans que els donin suport a través d’Internet.
Josep Gregori, responsable de l'aula d'acollida de La Serreta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada