Quina hora és?

dilluns, 14 de maig de 2012

Història de vida de Justina Markunas.Polònia

 


Història de vida de Justina Markunas.

Vaig abandonar  Polònia, el meu país quan tenia  15 anys i vaig arribar a Rubí a Barcelona. Quan la meva mare em va anunciar que havíem de mudar-nos a Espanya, em vaig espantar immediatament ja que no m'imaginava deixar del tot el meu país i canviar totalment de vida. Quan estava en el camí cap a Barcelona, tenia por sobretot d’ adaptar-me a viure en un altre país ja que no tenia cap coneixement sobre la vida a Catalunya. A més em preocupava molt la meva educació perquè no sabia parlar ni castellà ni català.
 Com havia d’anar encara a l`institut, em van  assignar l’institut de secundària INS La Serreta a Rubí. Vaig començar l’octubre de 2007 a quart d´ESO. El meu primer dia va ser al·lucinant i cada dia coneixia noves persones.  Com que no sabia parlar bé català vaig poder anar a aula d`acollida amb el professor Josep Gregori. Amb la seva ajuda, vaig començar a comprendre millor la meravellosa llengua catalana i també vaig poder centrar-me més en els meus estudis ja que la majoria de les assignatures  es donaven  en aquesta llengua. A partir d’aquest moment m’anava molt bé tant amb els estudis com amb els meus amics. Vaig acabar el quart d´ESO amb bastant bones notes i vaig decidir estudiar Batxillerat.  Vaig escollir la modalitat de ciències  ja que sempre m’atreien tant les matemàtiques con la física i química. M’ha costat molt treure-me’l però amb ajuda dels professors, sobretot del professor Josep vaig poder tirar endavant i intentar aconseguir millors resultats. Durant tres anys que vaig passar a l’institut he conegut moltíssimes persones que, a cada moment, eren capaços d’ajudar-me en qualsevol cosa.

Però la vida dóna moltes voltes i l’estiu  de l’any 2010 em vaig mudar amb la meva família a Badajoz , Extremadura, on llavors vivia la meva germana.  L’octubre del 2010 vaig començar la meva vida com a estudiant  de la  Universitat d’Extremadura  a la Facultat d’enginyeria on fins ara estic estudiant  Grau en Enginyeria de les Industries Agràries i alimentàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada